Top 4 articole esențiale pentru începătorii care vor să meargă în drumeții scurte

Top 4 articole esențiale pentru începătorii care vor să meargă în drumeții scurte

Pozele de la mare ale prietenilor nu te încântă și cauți răcoarea, aerul respirabil și curat, peisajele deloc monotone și de un verde crud, îmbinat cu albastrul clar al cerului? Atunci poate că muntele este mai potrivit pentru tine. Însă nu neglija, sub nici o formă, importanța articolelor care trebuie să te însoțească și al căror rol este să-ți asigure confortul și siguranța pe tot parcursul drumului tău. Nu doar dacă ești începător, dar mai ales în acest caz, când informarea corectă este crucială. Ne referim aici la drumeții care nu presupun să înnoptezi pe traseu, deci de câteva ore — deci de la una-două și până la 5-6 sau ușor mai mult.

Îmbrăcăminte
Articolele vestimentare potrivite înseamnă diferența dintre disconfort termic sau de oricare altă natură și o experiență plăcută și sigură, cu o temperatură a corpului în limitele acceptabile. Caută un tricou pe specificațiile potrivite corpului tău, pantaloni confortabili și șosete prietenoase cu drumurile lungi și intense. Deloc în cele din urmă: nu uita jachetele care să te protejeze de surprize precum ploaia.

Încălțăminte
Picioarele sunt mijlocul tău de locomoție pe care te bazezi pe tot parcursul călătoriei, fie că plănuiești o tură de 1-2 ore, fie una lungă de o zi. Trebuie să te preocupe sănătatea lor, iar acest lucru înseamnă să nu eziți să pui în coș încălțămintea ideală pentru piciorul tău și pentru tipul de drumeție la care visezi. Asta presupune să iei în calcul cât de mult și de dur ai de urcat și de coborât, durata traseului

Rucsac
Lucrurile pe care le porți cu tine pe drum sunt bine gândite, alese și poate chiar cântărite. Orice gram în plus contează, așa că un rucsac este esențial să fie ușor, dar rezistent, prietenos cu spatele pe distanțe lungi, preferabil impermeabil sau cu husă împotriva intemperiilor și neapărat inteligent compartimentat. La final îți vei mulțumi pentru că nu ai inclus decât strictul necesar și ți-ai ușurat, astfel, călătoria.

Bețe
Bețele pentru trekking/walking au rolul de a te asista în menținerea echilibrului și a stabilității fie că urci sau cobori, indiferent dacă o faci din mers sau alergare. În plus, sunt de mare ajutor atunci când traversezi porțiuni dificile, când ai nevoie de sprijin suplimentar, cum e în cazul porțiunilor instabile, cu infiltrații sau alte deviații ale potecii. Cel mai bine este să te sfătuiești cu consilierul de vânzări care te întâmpină la noi în legătură cu ce ți se potrivește pentru urcările pe care le planifici pentru primele tale drumuri în inima naturii: bețe telescopice sau pliabile, cu 2 sau 3 segmente, din aluminiu ori carbon, cu diferite tipuri de mânere și chingi.

La toate acestea de mai sus se adaugă, desigur: o lanternă frontală, chiar dacă nu petreci noaptea departe de casă, o trusă mică de prim-ajutor, măcar o bandană sau o pălărie care să te protejeze de soare, creme de protecție solară chiar și pentru când mergi la umbră, apă suficientă și batoane cu gustări care să îți mențină stomacul fericit pe perioade îndelungate.
 

Suport clienti Luni - Sambata : 10.00 - 20:00 Duminica : 10.00 - 18:00

0773841683 contact@tracksport.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!